2011. december 18.

Hogyan teremtsünk karácsonyi hangulatot?

Egyre több embertől hallom, hogy nincs karácsonyi hangulata, pedig kevesebb, mint 1 hét múlva itt van Szenteste. Sokan a mostani esős, őszt idéző időjárásra fogják, de vannak olyanok is (többek között én is), akik a reggeltől estig tartó munka fáradalmai miatt nem érzik még át az ünnepi hangulatot. Ma olyan tippeket osztok meg veletek, amivel mégis kicsit ráhangolódhatunk a ránk váró eseményekre.


Gyertyák: Szerintem a legegyszerűbb módja a hangulatteremtésnek. Akár egyetlen egy gyertyával is képesek vagyunk egy szobának vagy helyiségnek meghitt, bensőséges, ünnepi hangulatot adni. A hideg idő beköszöntével egyre gyakrabban gyújtok meg egyet-egyet, legyen bármilyen formája vagy színe. Mostanában rákattantam az illatosított verziókra. Nehéz olyat találni, aminek tényleg lehet érezni az illatát, de az IKEA-ban ebből a szempontból nagyon jókat lehet találni. A legjobban a nagy, üvegbe zárt gyertyákat szeretem, amik még dekorációnak sem utolsók.
Erdei gyümölcsös, almás-fahéjas, vaníliás süti illatú

Forró fürdő: Ősztől egyre gyakrabban engedek magamnak egy nagy kád vizet, amibe különböző illatos dolgokat öntök. Ezek lehetnek fürdőhabok, olajok vagy fürdőgolyók. Sok cég jön ki decemberben limitált, karácsonyt idéző illatokkal. A kád szélére az előbb említett gyertyákat teszem, így fokozva a hangulatot. Nagyon jól ellazít, illetve ilyenkor tudom a kedvenc magazinjaimat is kiolvasni.

Teák: Teákat egész évben iszom, de ilyenkor előkerülnek a különlegesebb ízek. Az ünnepek közeledtével egyre több karácsonyt idéző vagy téli kiadások jelennek meg a boltok polcain. Nekem ilyen többek között a szilva-vanília-fahéj vagy a narancs-rum ízesítésűek.

Karácsonyi mintás bögrék: Szorosan kapcsolódnak a teákhoz. Már december eleje óta a munkahelyemen fenyőfás, csillagos és hóemberes bögrét használok. Így a pörgős, fárasztó munkaidőbe is csempészni tudok egy kis ünnepi hangulatot. Otthon pedig olyat használok, ami jó nagy, akár fél liter tea is elfér benne. Csak fel kell forralnom a vizet, beletenni a teafüvet és kész is a hangulatfokozó. Emellett pedig jó trükk azoknak is, akik nem isznak sokat, mert nehéz ellenállni az aranyos bögrének és a finom ízű teáknak.

Karácsonyi dekoráció: Ez a leghatásosabb módja annak, hogy emlékeztessük magunkat a közelgő ünnepekre. Először az ajtóra szoktuk kiakasztani a szokásos kis koszorú formájú díszt. Ezután feldíszítjük a lakáson belüli lépcső melletti korlátot. Fenyőágra emlékeztető, formázható díszeket tekerünk a korlátra, amire utána égősort és különböző díszeket akasztunk. Ez napközben (a díszek miatt) és este (a fények miatt) is nagyon hangulatosan néz ki. A lakás többi részét csak Szenteste napján díszítjük fel. A nappaliban, ahol a karácsonyfa áll, a dohányzóasztalra arany vagy ezüst ünnepi terítőt rakunk, amire aztán hozzá illő gyertyák is kerülnek. Emellett a konyhaasztal is ünnepi díszbe öltözik, itt is gyertyákkal és ünnepi szalvétákkal fokozzuk a hangulatot.
A lépcső karácsonyi díszbe öltözve



Nektek milyen trükkjeitek vannak? Már érzitek az ünnep közeledtét?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése